Lissabon shoppingHär hittar du en shoppingguide Lissabon

Shopping i Lissabon är en riktig belöning för budgetresenärer eftersom den portugisiska huvudstaden förblir en av de billigaste storstäderna för shopping i Europa.

Om du vill ha en souvenir i portugisisk stil att ta hem till någon bör du titta efter unika handgjorda lädervaror runtom i staden. Handmålade hantverk och annan keramik samt textilier hör också hemma i denna del av världen. Om du vill ta med dig fina smycken från din shoppingrunda i Lissabon så kommer du att bli glad över att upptäcka att minimistandard för guld i Portugal är 19.2 karat.

För att titta i några framstående modebutiker bör du ta en tur till Avenida da Liberdade. Denna gata rymmer stora namn som Armani, Louis Vuitton, Hugo Boss och Dolce & Gabbana bland många andra. För kläder av toppkvalitet som är lite billigare kan du bege dig till Chiadokvarteret: ledande märken som Zara, H&M, Bennetton och Foot Locker har butiker här.

Om du får en kick av second-hand shopping, är Feira da Ladra (Campo de Santa Clara, Lissabon 1170; +451 96 254 0775) Lissabons loppmarknad. Man tror att det har funnits någon typ av marknad på platsen under de senaste 800 åren. Denna marknad är öppen på tisdagar och lördagar och här finns allt från cd-skivor till mynt till kläder och mycket annat. Chiadokvarteret är ett bra ställe att hitta butiker som säljer gamla böcker såväl som andra små traditionella butiker.

För färskproducerad fisk och andra regionella specialiteter bör du besöka Ribeira Market (Avenida 24 De Julho, Lissabon 1200; +351 210 312 700). Det finns flera bra barer och caféer i området där du kan vila fötterna efter din shoppingupplevelse i Lissabon.

Det största och mest populära köpcentrat i Lissabon är Colombo (Avenida Lusíada, Lissabon 1500; +351 21 711 36 36; www.colombo.pt). Det här var en gång det största shoppingcentrat i hela Europa och här finns mer än 420 butiker, 60 restauranger, en 10-skärmsbio, en hälsoklubb och till och med en nöjespark inomhus. Belägen bara 10 km från centrala Lissabom och tillgängligt med bil, buss och tunnelbana. Öppet dagligen från 09.00 till midnatt, här finns ingen anledning att inte shoppa loss!