Golf LissabonHitta Golfbanor i Lissabon

Den portugisiska huvudstaden är väl ansedd som golfdestination, med ett dussin topprankade golfbanor i staden och områdena runt omkring. Om du verkligen vill putsa på ditt spel under din Lissabonvistelse så erbjuder många banor och hotell specialkort som ger dig fem rundor för cirka 1800 SEK, ett erbjudande som du sparar mycket på jämfört med individuella greenavgifter.

Penha Longa Golf Club

Quinta da Penha Longa, Estrada da Lagoa Azul, Linhó; +351 21 9249031; www.penhalonga.com
Denna topprankade golfresort är designad av den kända golfarkitekten Robert Trent Jones Jr, och här finns en av de bästa banorna i hela Portugal. Trots de vackra omgivningarna från det portugisiska landskapet, kräver denna spännande Atlantiska bana modiga tillslag, tufft spelsätt och konstfulla puttar. Systerbanan Monastery med sina 18-håls och niohålsbanor är inte heller någon mindre utmaning. Greenavgifter för besökare ligger på mellan 270 SEK mitt i veckan för nio hål till 1100 SEK för en helgrunda på mästerskapsbanan. 18 hål, par 72 och 9 hål, par 35.

Club de Golfe Bela Vista

Avenida Avelino Teixeira Mota, Lissabon 1950; +351 21 8310860; www.golfebelavista.pt
Denna niohålsbana ligger bara fem minuter från flygplatsen och är ett väldigt lättillgängligt alternativ för dem som har ont om tid men vill spela golf under sin Lissabonresa. Denna smala bana visar upp konstgjorda sjöar och flera bunkrar. Restaurang, bar, golfshop, uthyrning av utrustning, drivingrange, puttinggreen och lektioner finns alla tillgängliga på plats. Förhandsbokning rekommenderas. 9 hål, par 32.

Golfe do Estoril

Avenida da Republica, Estoril; +351 21 4680054; www.estorilgolf.com
Denna klubb med två banor ligger perfekt belägen precis vid sidan av motorvägen A5, mellan huvudstaden och Cascais. Denna tvåbaneklubb har 27 hål som designats av den kända golfarkitekten McKenzie Ross. Man har tidigare anordnat såväl Portuguese Open som internationella tävlingar här. Denna Lissabonbana från 1936 drar fördel av en mycket färgrik natur, eftersom den överblickar havsstaden Estoril och här finns många träd utspridda. Den smalt designade huvudbanan kräver taktik och precision utan för mycket längd. Greenavgifterna ligger på 450 SEK under veckorna och 600 SEK på helger. 18 hål, par 69 och nio hål, par 34.

Quinta da Marinha

Rua do Clube, Casa 36, Quinta da Marinha; +351 21 4860180; www.quintadamarinha.com
Denna vackra golfbana är även den designad av den legendariska Robert Trent Jones Sr och den erbjuder fantastiska vyer över såväl Atlanten som Sintrabergen. Tillsammans med den fyrstjärniga hotellresorten som har etablerats runt banan, har Quinta da Marinha framröstats till en av Europas bästa golfdestinationer. Greenavgifterna är dyra såvida du inte bor här – besökare betalar 900 SEK för en runda, medan gäster bara betalar cirka 450 SEK. 18 hål, par 71.